Mandorla Primitivo Di Manduria Riserva
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalni
0
Opis
Mandorla Primitivo Di Manduria Riserva to czerwone wytrawne wino produkowane w regionie Apulia we Włoszech.
Cechy
| Kraj | Włochy |
| Region | Apulia |
| Apelacja | Primitivo di Manduria DOC |
| Kolor | Czerwone |
| Szczep | Primitivo |
| Barwa | Intensywna rubinowo-czerwona. |
| Zapach | Bogaty bukiet z aromatami śliwek, konfitury wiśniowej, przypraw oraz nutami tytoniu i pieprzu. Wyczuwalne są również akcenty dojrzałych czerwonych i czarnych owoców, a także delikatne nuty wanilii. |
| Smak | Pełne i głębokie, z miękkimi dojrzałymi taninami. Dominują smaki śliwek i wiśni, z nutami kakao, kawy i wanilii. Wino ma aksamitną, gęstą konsystencję i długi, intensywny finisz z posmakiem czekolady i przypraw. |
| Rodzaj | Wytrawne |
| Styl | Średnie |
| Leżakowanie | Wino dojrzewa przez 9 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego. Wprowadzane jest na rynek po dwóch latach od zbiorów. |
| Producent | Mandorla |
| Pojemność | 0,75 l |
| Zawartość alk. | 14,5 % |
| Zamknięcie | Korek naturalny |
| Temp. podania | 16-18 stopni Celcjusza |
| Polecamy do | Doskonale komponuje się z gulaszem, bogatymi makaronami, grillowanym mięsem oraz kuchnią śródziemnomorską. |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.